Nauti kesästä: talleta kesän tuoksut tietoisuuteesi

Ah, ihana helle! Kesä on vihdoin täällä ja lämmin ilma hellii niin kehoa kuin mieltäkin. Helteet saavat myös luonnon ihan uuteen eloon ja kun olet tarkkana, voit aistia huikean tuoksujen sinfonian. Lämmin ilma voimistaa ja mehevöittää jokaisen tuoksun muhkeaksi elämykseksi.
Tuoksujen aistiminen tai ainakin niiden tietoinen rekisteröinti voi helposti jäädä kaiken muun kesätouhun jalkoihin. Hajuaisti ja hajumuisti ovat ihmiselle tärkeitä, mutta harvemmin tietoisesti harjoitettuja. Siksi on hyvä välillä pysähtyä nautiskelemaan.

 

Jos satut asumaan maalla tai kesämökkisi on lähellä luontoa, kesän tuoksuttelu on vaivatonta. Riittää kun astut ovesta ulos. Ihan paras tapa kokea kesän tuoksut on liikkua paikasta toiseen, kävellen tai pyöräillen. Huomaat kuinka tuoksumaailmat vaihtelevat ja voit pysähtyä välillä tutkiskelemaan eri vivahteita. Tunnistatko tuoksujen joukosta tutut kukat?

Kaupungissa voit etsiytyä lähimpään puistoon tai retkeilyalueelle. Ja vaikka päivät kuluisivatkin sisätöissä, ehdit loistavasti nauttimaan luonnosta vielä ilta-auringon aikaan. Päivän helle on tuonut tuoksut esille ja ne edelleen leijailevat ilmassa. Vähitellen viilentyvä ilma tuo omat vivahteensa tuoksuihin, ja ajan kuluessa voit huomata niiden muutoksen.

 

Lupaa itsellesi, että otat tänään pienen hetken omaa aika kesän tuoksuista nauttimiseen. Kulje luonnossa, pysähdy, sulje silmäsi ja anna tuoksujen helliä hajunystyröitäsi. Tuoksuttele kukkia ja kasveja lähempääkin, tunne yksittäiset tuoksut voimakkaammin. Jos kuljet puron, joen tai järvenkin lähellä, tunnistatko vesistön oman tuoksun? Jokaisella puullakin on oma tuoksunsa. Anna ajan pysähtyä hetkeksi, anna ajatustesi hiljentyä ja nauti kesästä!

Kuva: Shutterstock
 

 

Haluatko tiedon uusista artikkeleistani?

Lähetän mielelläni sinulle tiedon uusista jutuistani. Tilauslahjaksi saat minulta ilmaisen valmennusvideon

I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )

En koskaan luovuta osoitetietojasi muualle ja voit halutessasi peruuttaa tilauksesi milloin vain.

Energinen Elämä -valmennushjelmassa saat selkeät askeleet energisempään elämään. Tutustu valmennusohjelmaan >>

Lisää kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.