Löydä lomafiilis – 3 vinkkiä

Loman aika, eikä yhtään liian aikaisin! Vuosi on ollut meille vilkasta aikaa ja lisäksi uuden vuoden lupaukset ovat ehkä vaatineet oman energiansa. Perusteelliselle rentoutumiselle ja lisätsempin nostattamiselle on siis tilausta tähän aikaan. Täydestä vauhdista voi olla kuitenkin vaikea hidastaa lomavaihteelle. Tässä kolme vinkkiä, kuinka onnistut löytämään lomafiiliksen:
 

1. Tee pulputuslista

 

Etsi rauhallinen tila, laita kivaa musiikkia soimaan (jos haluat) ja ota esille kynä ja paperia. Varaa seuraavat 5-10 minuuttia kaikkien niiden asioiden listaamiseen, jotka jotenkin jäivät arjesta ja töistä pyörimään mieleesi. Kirjaa keskeneräiset ja tekemättömät työt, pikkutehtävät, velvollisuudet, huolet, murheet, ideat jne. Anna kaiken pulputa tajunnanvirtana, sen enempää arvostelematta tai lajittelematta niitä.

Kun olet valmis, ANNA ITSELLESI LUPA olla ajattelematta mitään näistä asioista lomallasi, sillä ne on nyt kirjattu ylös ja voit jatkaa tästä sitten lomalta palattuasi. Talleta lista paikkaan, josta löydät sen tarvittaessa, mutta josta et näe sitä lomasi aikana (ellet erityisesti halua käydä lisäämässä siihen jotain).

 

2. Suunnittele 3 parasta lomafiilistä

Ota pieni hetki, sulje silmät, hengitä syvään ja rentoudu. Anna mieleesi nousta 3 sellaista tunnetta, jotka erityisesti haluat tuntea lomallasi. Kun olet valinnut nämä fiilikset, mieti millaisissa tilanteissa olet aiemmin tuntenut jotain vastaavaa.

Mieti sitten, millaisissa tilanteissa voisit löytää nuo fiilikset lomallasi. Luo tietoisesti mahdollisuuksia näille parhaille lomafiiliksille. Muistuta itseäsi näistä tunteista iltaisin ennen nukahtamistasi ja anna myös alitajuntasi tasoittaa tietä puolestasi.

 

3. Tuplaa loma: elä hetkessä

Anna huomiosi kiinnittyä siihen mitä olet milloinkin tekemässä. Jos huomaat ajatuksiesi vaeltavan tuleviin tapahtumiin ja suunnitelmiin tai menneiden tapahtumien analysointiin, suhtaudu siihen leppoisan hyväntuulisesti ja palauta huomio taas tähän hetkeen.
Kun annat ajatuksen levätä tässä hetkessä ja annat itsellesi luvan VAIN OLLA tässä hetkessä, huomaat ajankulun hidastuvan ja mielen rauhoittuvan - ja sitähän lomalta juuri toivotkin...

 
Kuva: Pixabay

Haluatko tiedon uusista artikkeleistani?

Lähetän mielelläni sinulle tiedon uusista jutuistani. Tilauslahjaksi saat minulta ilmaisen valmennusvideon

I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )

En koskaan luovuta osoitetietojasi muualle ja voit halutessasi peruuttaa tilauksesi milloin vain.

Energinen Elämä -valmennushjelmassa saat selkeät askeleet energisempään elämään. Tutustu valmennusohjelmaan >>

Lisää kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.